Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ.... ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

Εν αρχή εκείνη η λιλιπούτεια Ελλαδίτσα και έπονται πολλοί για αποχώρηση. Φυσικά και γίνεται αναφορά στο ιδιόρρυθμο μοντέλο κάποιας ένωσης χωρών. Όλα ξεκίνησαν με τεράστιες ελπίδες για σύγκλιση των οικονομιών, χωρίς να συνυπολογιστούν οι πολιτικές ιδιαιτερότητες, η διαφθορά και οι ρεαλιστικοί ρυθμοί ανάπτυξης του κάθε κράτους- μέλους. Λίγη δόση ειρηνικού πνεύματος, μετατρέποντας την ένωση ως ευκαιρία για λήθη στο παρελθόν με τους παγκόσμιους πολέμους και έτσι σερβίρεται απλόχερα το μεγαλείο της συνεργασίας της Ευρώπης….
Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να γεννούν σενάρια συνομωσίας και κινδυνολογίας, αλλά ας τα δούμε μέσα από ψύχραιμη και υπερκομματική ματιά. Γνωστή πλέον η ένταξη της Ελλάδας στον περίφημο ΄΄ μηχανισμό στήριξης΄΄( η προπαγάνδα χρησιμοποιεί εύηχες λέξεις), κάτι που σημαίνει , εκτός από λήψη μέτρων, πλήρη εξάρτηση από τις οικονομίες των κοινοτικών εταίρων. Έτσι, με απλά λόγια, μέρος του κρατικού προϋπολογισμού άλλων χωρών θα προβλέπεται για την τροφοδότησή μας. Για ακόμη μια φορά ο έξυπνος Έλληνας που έκανε την Ευρώπη να εργάζεται γι’αυτόν, την ίδια ώρα που εκείνος θα απολαμβάνει την κατανάλωση;
Ακολούθησε η Ιρλανδία και η λογική του ντόμινο περιλαμβάνει χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο. Μήπως ακόμα δεν έγινε αντιληπτό το εγγύς μέλλον από τους λαούς των χωρών αυτών; Κάθε φορά που εντάσσεται στο συγκεκριμένο σχέδιο ένα κράτος-μέλος της Ο.Ν.Ε. ουσιαστικά ( όχι τυπικά… ακόμα), χάνει την έννοια της ΄΄ένωσης΄΄ όσον αφορά την Ευρώπη. Όσο πιο πολλές χώρες δανείζονται από τους λοιπούς Ευρωπαίους τόσο περισσότερο θα λαμβάνονται σκληρότερα μέτρα και από τους ηγέτες των κρατών-δανειστών, προκειμένου να καλυφθούν οι αιτούμενες ανάγκες.
Μήπως, τελικά καταλήγουμε στην επιβίωση 2-3 οικονομιών; Με βάση τα σύγχρονα δεδομένα μόνο Γερμανία, Γαλλία και κάποια χώρα ΄΄έκπληξη΄΄ της Ο.Ν.Ε. μπορούν να σταθούν όρθιες και μετά….. τί; Οι αφελείς κάτοικοί τους θα εργάζονται για να σωθούμε εμείς οι έξυπνοι; Ήδη τα πρώτα μηνύματα τα έστειλε η κυρία Μέρκελ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε οι χρεωμένες χώρες να μην απολαμβάνουν το δικαίωμα της ψήφου στο Ευρωκοινοβούλιο και στις Συνόδους Κορυφής (συνεδριάσεις των προέδρων των χωρών-μελών). Μέχρι τώρα δεν έγινε δεκτό κάτι τέτοιο, αλλά με την οικονομική εξάρτηση ολοένα και περισσοτέρων από λίγους είναι φυσικό οι τελευταίοι να επιβάλλουν μια τέτοια άποψη, καθώς ως τα αφεντικά πια της Ένωσης θα αποφασίζουν για το μέλλον και την πολιτική της. Συνεπώς , οι πολυεθνικές τους θα μπορούν να εκμεταλλεύονται με ευνοϊκότερους όρους τον πλούτο( χρηματικό και φυσικό) των υπολοίπων.
Ήδη ο τύπος των ισχυρών χωρών προσομοίασε τις δανειζόμενες ως ξεχωριστή κλίκα με το όνομα P.I.I.G.S. ( από τα αρχικά γράμματά τους Portugal, Ireland, Italy, Greece, Spain ) . Κάτι δηλαδή σαν τα ΄΄ γουρούνια της κοινότητας΄΄. Σε αυτά τα ζώα μέρα με τη μέρα προστίθεται και το Βέλγιο. Το κλίμα σε Γερμανία και Γαλλία καλλιεργείται ήδη… <<Εμείς και Αυτοί>>. Η ομοψυχία και τα ουτοπικά σενάρια περί διεθνούς ενότητας βρίσκονται αγκαλιά με το Μορφέα και ο καθένας χαράσσει τη δική του πορεία, πάντα μέσα σε ευρωπαϊκό καθεστώς οδηγιών και κανονισμών.
Όσοι θέλουν μπορούν να στρουθοκαμηλίζουν, αλλά και αυτοί ως πότε; Δεδομένου ότι ο ελληνικός λαός ανέχεται την όλη κατάσταση είτε για λόγους πελατειακής πολιτικής είτε γιατί δεν ενημερώνεται σωστά, μπορεί να προεξοφληθεί κάτι τέτοιο και για τους πολίτες των συμπλεουμένων με εμάς χωρών; Όταν αναφερόμαστε με δόση υπερηφάνειας σε υπερπατρίδα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση τι εννοούμε; Εταίρους που δανείζουν προκειμένου να λαμβάνουν αποφάσεις με τις οποίες στερούνται οι οικονομικοί τους σύμμαχοι εν μέρει ή εν όλω την εθνική τους κυριαρχία;
Δυσοίωνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μέχρι τώρα μάλλον εξυπηρετήθηκαν εθνικά συμφέροντα ορισμένων μελών της, παρά υπήρξε ένα κλίμα αμοιβαίας στήριξης. Ούτε ο πιο αισιόδοξος δε θα περίμενε ότι οι οικονομία της Πορτογαλίας και της Ελλάδας θα έφταναν στα Γερμανικά ή Γαλλικά επίπεδα. Όλοι επιδιώκουν καθαρά το εθνικό τους συμφέρον και τους εταίρους τους αντιμετωπίζουν, αν όχι ανταγωνιστικά, ως νόμιμη ευκαιρία για πλήρη εκμετάλλευση……
Φωτογραφιών, φιλοφρονήσεων και συνεδριάσεων σε κλίμα ομονοίας συνέχεια λοιπόν!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου